Den dagen du tar studenten, ska du kolla tillbaka på dina tre år utan ånger

Dagen kommer då du ska springa ut och fira att du klarat gymnasiet. Men det handlar inte bara om att klara det utan det handlar också om att nå de mål man satt upp. I detta inlägg ska jag berätta om mina mål jag hade under gymnasiet, var jag började och var jag slutade.

År noll

Jag gick ut gymnasiet, kom precis in på det naturvetenskapliga programmet och hade tur då intagningspoängen var ovanligt låga. Sommaren mellan nian och gymnasiet var en sommar av ren skräck. Jag trodde aldrig jag skulle klara det men istället för att ge upp satte jag upp mål. Jag började också förbereda mig för allt vad det innebar att sitta fokuserat, hur det var att ha tidspress och viktigast av allt, jag läste min första bok.

De mål jag satte upp

Jag ville gå ut med hälften VG och andra halvan MVG för att bevisa att man kan lyckas oavsett förutsättningar. Jag ville börja jobba som lärare på SmartStudies för att inspirera och motivera andra i min situation. Jag ville ha roligt och fortsätta med min träning på fritiden.

Hur det gick

Jag gick ut med ett G, åtta VG och resten MVG. Jag jobbar som privatlärare och har ett antal elever där jag är en förebild. Jag är mer vältränad än de flesta och tränade hela gymnasiet och tränar fortfarande. Idag har jag eget företag som växer för varje dag som går.

Med inlägget ville jag visa att inget är omöjligt, oavsett tidigare förutsättningar. Jag gick från killen som “inte var anpassad till skolan” till egenföretagare fyra år senare. Så när ni springer ut och ska ta studenten, ska ni inte bara ha klarat av det, utan ni ska ha klarat de mål ni satt upp, oavsett vad det är för mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *