Category Archives: Utbildning

Den dagen du tar studenten, ska du kolla tillbaka på dina tre år utan ånger

Dagen kommer då du ska springa ut och fira att du klarat gymnasiet. Men det handlar inte bara om att klara det utan det handlar också om att nå de mål man satt upp. I detta inlägg ska jag berätta om mina mål jag hade under gymnasiet, var jag började och var jag slutade.

År noll

Jag gick ut gymnasiet, kom precis in på det naturvetenskapliga programmet och hade tur då intagningspoängen var ovanligt låga. Sommaren mellan nian och gymnasiet var en sommar av ren skräck. Jag trodde aldrig jag skulle klara det men istället för att ge upp satte jag upp mål. Jag började också förbereda mig för allt vad det innebar att sitta fokuserat, hur det var att ha tidspress och viktigast av allt, jag läste min första bok.

De mål jag satte upp

Jag ville gå ut med hälften VG och andra halvan MVG för att bevisa att man kan lyckas oavsett förutsättningar. Jag ville börja jobba som lärare på SmartStudies för att inspirera och motivera andra i min situation. Jag ville ha roligt och fortsätta med min träning på fritiden.

Hur det gick

Jag gick ut med ett G, åtta VG och resten MVG. Jag jobbar som privatlärare och har ett antal elever där jag är en förebild. Jag är mer vältränad än de flesta och tränade hela gymnasiet och tränar fortfarande. Idag har jag eget företag som växer för varje dag som går.

Med inlägget ville jag visa att inget är omöjligt, oavsett tidigare förutsättningar. Jag gick från killen som “inte var anpassad till skolan” till egenföretagare fyra år senare. Så när ni springer ut och ska ta studenten, ska ni inte bara ha klarat av det, utan ni ska ha klarat de mål ni satt upp, oavsett vad det är för mål.

Studentflak – Vad är viktigast för dig?

När det kommer till att skaffa studentflak så finns det en sak som man bör fråga sig själv innan man börjar leta efter flak. Nämligen; Vad är viktigast för mig och min klass? Ekonomi? Eller ett bra flak och att allt fungerar smidigt och bra?

Det finns i stort sett endast två vägar man kan gå när det kommer till att skaffa ett bra flak till sin student. Det ena är att välja den billigare men även lite krångligare vägen. Vill man komma undan så billigt som möjligt så ska man försöka få kontakt med någon bonde som bor i närheten eller någon annan som kan tänkas ordna med ett flak. De tar ofta inte så mycket betalt och ställer i vanliga fall också gärna upp som chaufför av flaket. Men väljer man det här alternativet så måste man ju självklart städa och göra i ordning flaket med alla dekorationer och liknande själv. Städning i efterhand kommer nog också mest sannolikt att krävas. Sen är det inte säkert att flaket uppfyller alla kriterier som måste uppfyllas för att flaket ska få framföras i trafik. Till exempel så finns det ju bestämmelser för hur höga ”kanterna” på flaket måste vara. Och uppfylls inte det av flaket man hittat så måste man själv se till att fixa det på något sätt. Hyr man av till exempel någon lokal bonde så kan man också räkna med att traktorn eller lastbilen som flaket är på är i betydligt sämre skick än om man hyr av något företag. Och därmed finns också en något ökad risk för att till exempel traktorn inte startar då man ska köra iväg. Och om något sådant skulle hända så skulle det ju vara en mindre tragedi.

Hyra studentflak av företag – Bästa lösningen

För den som är intresserad av att hyra studentflak av något företag så kan man gå in på studentflak.nu för att läsa mer och få sig en uppfattning om vilka priser det är som gäller. Det finns givetvis en hel del andra företag inom denna bransch som man kan kolla upp och kanske till slut också hyra av. Fördelen med att hyra flak av ett företag som är specialiserat på just uthyrning av studentflak är att man får säkerheten och tryggheten av att man inte behöver oroa sig över att något ska gå fel eller inte fungera. Dessutom så erbjuder företagen ofta helhetslösningar som gör att den egna energin som måste läggas ned på förberedelserna av flaket är så minimal som den kan bli.

Så genom att hyra av företag kan man slippa det mesta arbetet och i stort sett alla problem som kan uppstå när man hyr ett flak. Därför så är det alternativet det som är att rekommendera, även om det kostar lite mer. Men det är i alla fall mycket väl spenderade pengar, och man kommer nog inte att ångra det i efterhand. Studentflaket är ju något viktigt, och därför kan man spendera en del pengar på det. Det blir ju liks inte särskilt mycket pengar om man delar på det i klassen. Och förresten, man lever ju bara en gång, så att spendera lite pengar gör väl ingenting? Man tar ju liksom studenten bara en gång i livet. Så det känns ju nästan lite dumt att snåla då.